HC Roudnice nad Labem a jeho letní akce

114

Akce č.1

Místo konání: Vilémov u Šluknova

Termín konání: 21. – 27. 7. 2018

Počet dětí: 21

3. ročník hokejového kempu ve Vilémově se zúčastnilo rekordních 19 dětí ročníků 2008–2010 (+ 1x 2012 a 1x 2006), z toho několik nováčků. Spalo se tradičně ve sportovní hale, v pokojích po 12 chlapcích a 7 děvčat. Pod vedením trenérů Michala Matičky, Jaroslava Malého, Martina Kuchaře a fitness trenérky Pavly Špimrové jsme využívali zejména krásného počasí pro tréninky na volném prostranství před halou (běhání, míčové hry), v hale (protahování, fitness, cviky s náčiním) a nově jsme jezdili do obce Dolní Poustevna, kde jsme využili jejich nového hokejového hřiště, kde jsme formou hokejbalu trénovali střelbu a taktiku na celé hřiště (rozestavení a různé herní situace). Opět jsme využili i vilémovského fotbalového hřiště, kam jsme chodili navečer se trochu protáhnout a zahrát si fotbal.

Protože bylo extrémní vedro, trenéři se rozhodli více využít Vilémovského rybníka a zejména Mikulášovické plovárny, takže děti měly dostatek zábavy a osvěžení, kde si nejen zablbly, ale i zasportovaly při lezení po lanech, či řádění na voru.

Tradičně se předposlední den konala „Olympiáda“, kde děti soutěžily mezi sebou v různých disciplínách, jako je hod míčem, běh na vytrvalost, běh na rychlost atd. a poslední večer pak dostaly diplomy za všechny disciplíny za 1. – 3. místa. Děti měly po celý týden zajištěny snídaně, svačiny, obědy (vozili jsme je z restaurace Chilis), večeře a vydatný pitný režim, který jim po celý den připravovaly Lenka Králová a Martina Bakrlíková, která byla přítomna jako zdravotnice.

 

Akce č.2

Místo konání: Roudnice nad Labem

Termín konání: 5. – 18.8 2018

Počet dětí a mládeže: 50

Naše 2. akce, Sportovní příměstský tábor je již tradiční prázdninovou akcí našeho klubu. Veškeré aktivity probíhaly na ZS v Roudnici nad Labem a jeho blízkém okolí. Vzhledem k rozdílnému věku účastněných dětí a dorostenců/dorostenek jsme museli tuto akci rozdělit do tří turnusů.

1. a 2. turnus probíhal v termínu: 5. – 11. 8. 2018 a účastnilo se ho 44 dětí těchto věkových kategorií:

Ročník 2010 – 2011..…..10 dětí
Ročník 2009 – 2008..……21 dětí
Ročník 2007 – 2006..……10 dětí
Ročník 2005 – 2002..……3 děti

3. turnus probíhal v termínu: 11. – 18. 8. 2018 a účastnilo se ho 6 dorostenců a dorostenek a 8 dívek do 21 let. Tento turnus byl zaměřený na soustředění ženského družstva (náklady na tento turnus nejsou v celkovém součtu započítány).

Jedná se již o tradiční letní akci našeho klubu, kterou se snažíme dětem z Roudnice nad Labem a blízkého okolí, během letních prázdnin, nabídnout sportovně organizovanou činnost. Veškeré sportovní aktivity byly připraveny tak, aby si děti zlepšily svou fyzickou kondici a celkově se připravili na svou celoroční sportovní aktivitu – lední hokej. Všechny turnusy měly stejný program: sraz – rozcvička – led – rehabilitace – oběd – relaxace – led – atletika – fotbal – fitness – zakončení dne. V loňském ročníku se nám velice osvědčilo pořídit dětem sportovní tréninkový set v barvách a logem našeho klubu. Z tohoto dárku měli radost všichni účastníci tábora. Tento dárek měl i praktický význam – děti byly barevně jednotní, což během přesunů na jídlo ocenili hlavně jejich trenéři., kterým to značně usnadnilo kontrolu nad celou skupinou. Díky dotacím a sponzorům jsme mohli pořídit nové tréninkové a zápasové dresy, díky kterým jsme mohli účastníky akce lépe rozdělit do malých a tím i lépe funkčních skupin. Nové dresy jsou vidět na skupinových fotografiích. Toto týmové oblečení budou naše týmy využívat i v dalším období.

Účastníci této letní akce s hokejem také vyzkoušeli další sportovní aktivity, jako jsou fotbal, atletika, fitness cvičení a rehabilitační hodiny pod vedením profesionálů. Cíl projektu nabídnout dětem sportovní a týmové aktivity, které vyplní jejich prázdninový program, tak byl splněn.

Akce č.3

Místo konání: Roudnice nad Labem

Termín konání: 20. – 31. 8. 2018

Počet dětí a mládeže: 42

Naše 3. akce, Hokejové odpoledne byla novou akcí tohoto léta. Cílem této akce bylo navázat na sportovní příměstský tábor a nabídnout dětem další aktivitu během letních prázdnin a cíleně tak pokračovat ve sportovní přípravě na novou sezónu. Dětem se stejně jako předešlá akce velice líbila. Veškeré aktivity probíhaly na ZS v Roudnici nad Labem a jeho blízkém okolí. Vzhledem k rozdílnému věku účastněných dětí, jsme museli tuto akci rozdělit do několika sportovních bloků. Jednotlivé sportovní programy si pro každý blok připravili naši hlavní trenéři mládežnických kategorií. Oživením programu pak byla účast bývalých nebo stále ještě aktivních vrcholových hokejistů (Milan Toman, Jaroslav Kalla a David Hnát), kteří se zapojili do celého programu. Díky novým dresům, které klub pořídil, byly i v této akci děti rozděleny do malých skupin.

Celé akce se účastnilo 42 dětí těchto věkových kategorií:

Ročník 2012 – 2014..…..10 dětí
Ročník 2010 – 2011..…..10 dětí
Ročník 2009 – 2008..……21 dětí
Ročník 2007 – 2006..……10 dětí

Přínosem těchto 3 letních akcí bylo několik:

1. Pod dohledem kvalifikovaných trenéru se účastníci mohli zdokonalovat v dovednostech, které upotřebí v následující hokejové sezóně.

2. Během letních prázdnin jsme dětem nabídli sportovně zaměřenou denní náplň pod dozorem dospělých.

3. Díky dotacím a sponzorům jsme mohli pořídit nové tréninkové a zápasové dresy a tím pokračovat v postupné obměně již velice obnošených klubových dresů.

Akce byly realizovány s podporou: